Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Zašto treba da koristimo eterična ulja?

22 Mart 2018
Zašto treba da koristimo eterična ulja?

Eterična ulja imaju višestruka dejstva: neka su dobra za ublažavanje simptoma depresije i anksioznosti, neka se koriste za opuštanje mišića i za masažu, neka čak smanjuju simptome određenih infekcija. Pa čak se prema horoskopskim znacima određuje koja eterična ulja su najbolja za upotrebu. Jedno je sigurno – ne mogu da štete. A to znači da koriste.

Šta su eterična ulja?

Eterična ulja nastaju procesom destilacije vodenom parom i dobijaju se iz različitih delova biljaka. Uglavnom su bez boje ali veoma prijatnog mirisa. Izuzetno su značajna kako u prevenciji tako i u tretiranju određenih tegoba. Kao što je navedeno, mogu da se koriste u masaži, za ublažavanje osećaja anksioznosti.

Koja eterična ulja mogu da se koriste u borbi protiv anksioznosti?

Eterično ulje palmarosa, mirisa sličnog cvetu ruže, deluje umirujuće i utiče na nestanak depresije, anksioznosti i nervoze. Eterično ulje Ravensara takođe ima cvetnu aromu i pored toga što je odlično za opuštanje, sjajno je ulje za borbu protiv nesanice i depresije.

Koja eterična ulja mogu da se koriste za masažu?

Eterično ulje lavandin koristi se za masažu i umirenje grčeva u mišićima i eliminaciju bola, koje naročito može biti delotvorno kod upale mišića. Ono što je važno napomenuti jeste da se sva eterična ulja, pre upotrebe, moraju rastvoriti u biljnom ulju. Jedno od najčešće upotrebljenih ulja u ove svrhe je svakako eterično ulje ruzmarina. Ovo ulje ima široku primenu u aromaterapiji, a za masaže se koristi, naravno, rastvoreno u biljnom ulju i naročito je dobro za masiranje bolnih regija.

Rastvaranje eteričnih ulja

Pre upotrebe eteričnih ulja, vrlo je važno znati sledeće: nisu za oralnu upotrebu i neophodno ih je razblažiti sa biljnim uljima i na taj način mogu da se koriste u kozmetičke i terapeutske svrhe.

Povezani tekstovi

Zašto da odaberete kakao za negu kože?

Kada čujete reč „kakao“, sigurno odmah pomislite na slatkasti napitak i slatkasti miris. Kakao nije samo divnog ukusa, nego je...

09.02.2018.

Prirodni preparati najbolji za negu bebine kože

„Koža ti je mekana kao bebina“ je izreka koju često koristimo da pohvalimo izgled mladolike kože. A da li ste...

23.04.2018.