Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Hidrolati – 100% prirodna nega

15 Septembar 2018
Hidrolati – 100% prirodna nega

Hidrolati, ili poznatije cvetne vodice, su u potpunosti prirodni koji nastaju procesom destilacije biljaka. Izuzetno su blagi, bez kapi alkohola i to je sasvim dovoljan razlog da ih uvrstimo u našu malu kozmetičku oazu. :)

Kome su namenjeni hidrolati?

Ne poznaju godine niti pol... ono što hidrolati znaju jeste da su idealni za sve tipove kože. Toliko su nežni jer su 100% prirodni da su poželjni za negu problematične kože. Najčešće se upotrebljavaju kao tonik za lice i ono što je najvažnije: nema potrebe za razblaživanjem. Bez bojazni mogu da se koriste svakodnevno, direktnim nanošenjem na kožu. Najčešće se koriste za hidrataciju kože, za tretiranje opekotina i kože sklone ekcemima i bubuljicama.

Marigold hidrolati

Potpuno prirodni i pravo su rešenje za negu kože. Šest različitih hidrolata odgovaraju različitim potrebama, tako da svako može da pronađe baš ono što mu odgovara, shodno tipu kože i željenim rezultatima.

Tako se hidrolat ruže koristi kao tonik i preporučije se za negu svih tipova kože, naročito zrele i kože sklone borama. Hidrolat smilja je takođe idealan za negu zrele kože, a pre svega deluje protivupalno pa sprečava nastanak ožiljaka. Rimska kamilica je kao melem za kožu sklonu alergijama i iritacijama.

Za masnu kožu preporučuje se hidrolat žalfije. Nakon nanošenja, koža postaje meka i ono što je najvažnije – ne isušuje je. Brzo upija. Pored toga što je sjajan za kožu (pored onih koji imaju problema sa masnom kožom, mogu da je koriste apsolutno svi jer nema neželjenih reakcija) može da se nanese i na kožu glave jer sprečava nastanak peruti. Hidrolat matičnjaka takođe može da se koristi za negu svih tipova koža, pogotovo zrele kože. Ono što je posebno interesantno jeste da je idealan za negu kože nakon brijanja ili depilacije.

Iako je kraj leta, moramo da predstavimo i hidrolat lavande koji je svaku preporuku za negu kože nakon sunčanja. Kao hidrolat matičnjaka, može da se koristi nakon brijanja ili depilacije. To znači da je pogodan za negu zaista svih tipova kože, bez izuzetka.

Marigold hidrolati se koriste na sledeći način: na parče vate (ili tufer) se nanosi tečnost hidrolata i zatim se čisti lice. Nakon toga možete ga direktno naprskati na lice i zatim naneti kremu. Ne treba ispirati.

Ono što je još sjajnije za sve ljubitelje prirodne kozmetike jeste da do kraja septembra mogu da poruče hidrolate po akcijskim cenama – 15% popusta. Kroz nekoliko klikova, vaš omiljeni hidrolat stiže na kućnu adresu. :)

Povezani tekstovi

Pravi odabir za negu tela: kupka ili sapun?

Prilikom odabira savršene kupke za naše telo, ruka nam uvek ide ka onoj najmirišljavijoj. Da li se ikada zapitamo, da...

25.06.2018.

Kako negovati kožu na petama?

Jedan od vrlo čestih problema sa kojima se suočavaju podjednako i muškarci i žene jeste gruba koža na petama, ili...

26.11.2018.