Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kakao odabrati puter za telo| Kakao puter ili shea butter - Koji je pravi za vas

22 Jun 2020
Kakao odabrati puter za telo| Kakao puter ili shea butter - Koji je pravi za vas

Iako se ponekad ne čini tako, nega tela podjednako je važna baš kao i nega lica. Naročito kada koža tela ne luči dovoljno masnoća ili nema dovoljno vlage u sebi. Ovo je zaista veoma čest slučaj i tada se javljaju one dobro poznate promene na koži, poput njenog perutanja, suvoće, zatezanja i svraba.

U zimskom periodu ovo postaje još izraženije, jer je koža tela izložena negativnim uticajima koji je dodatno isušuju i dovode do njene iritacije. Pored toga, suvoća i dehidratacija kože javljaju se i u letnjem periodu, baš nakon perioda odmora na kom smo često bilo izloženi štetnim sunčevim zracima.

Da bi koža zadržala svoju gipkost i elastičnost, neophodno je posvetiti joj dovoljno pažnje. Pre svega, makar jednom nedeljno počastite je pilingom koji će sa površine kože ukloniti mrtve ćelije i olakšati upijanje hranljivih sastojaka iz proizvoda.

Pored toga, bitno je svakodnevno na kožu tela nanositi proizvod za negu, koji će joj vratiti vlažnost, nadomestiti masnoće koje nedostaju i pružiti pravu dozu zaštitnih antioksidanasa. U te svrhe najbolje su se pokazali biljna ulja i puteri , koji imaju značajnu prednost nad konvencionalnim losionima i kremama za negu.

A kako odabrati onaj koji je pravi za vas? Toliko proizvoda postoji na tržištu da je nekada zaista teško odabrati adekvatan. Zato vam danas predstavljamo ultimativne pobednike u kvalitetu i efikasnosti kada je nega kože tela u pitanju:

Kakao puter za negu kože

Magični kakao puter dobija se presovanjem semenki kakaoa i jedan je od najkvalitetnijih preparata koji se koriste za negu tela. Čest je sastojak različitih proizvoda koji se aplikuju na kožu i to sve zbog izuzetnog bogatstva hranljivim sastojcima. Ipak, sam kakao puter predstavlja odličan izbor u nezi kože i može se koristiti za negu tela, usana ili ogrubelih delova, poput laktova, peta ili kolena.

Ono što ga čini veoma moćnim saveznikom u bori protiv starenja kože, jeste njegovo bogatstvo antioksidansima, koji štite kožu od slobodnih radikala odgovornih za ubrzano starenje kože. Dakle, kakao puter ne samo da neguje kožu, već je čini i mladolikom.

Kakao puter je originalno u čvrstom stanju, te je potrebno pre upotrebe da ga zagrejete dok se ne istopi. Zatim ga koristite normalno, baš kao i svaki drugi proizvod za negu tela. Kožu čini zdravom, hidriranom i mekom, a poznato je i da značajno podstiče njenu regeneraciju. Upravo zbog toga, kakao buter biće i vaš prijatelj tokom izlaganja suncu, jer pomaže koži da se obnovi i da dobije lepu, preplanulu boju.

Shea butter za negu kože

Još jedan od apsolutnih favorita kada je u pitanju nega tela jeste i hranljivi Shea butter . Proizvod izuzetno bogat vitaminima, veoma uspešno štiti kožu od preranog starenja, ali i uspešno eliminiše njene nedostatke, poput vidljivih pega, fleka i manjih ožiljaka.

Ne mora da vas brine to što je shea butter originalno u čvrstom stanju, jer se u kontaktu sa kožom topi i pretvara u ulje koje se lako razmazuje po koži. Nakon što ga utrljate u kožu tela, primetićete da je ona savršeno meka, nežna i hidrirana.

Shea butter možete koristiti u gotovo svakoj situaciji. Odličan je proizvod za negu tela nakon sunčanja, ali i u hladnijim zimskim mesecima. Može se koristiti za skidanje šminke, negu usana, kao i za ublažavanje iritacija ili opekotina na koži. Dakle - jedan proizvod za sve namene!

Na vama je samo da odaberete - Kakao ili Shea puter. Odluka je zaista teška, zato jednostavno odaberite oba :-)

Dobra vest je da su upravo ovi proizvodi na akciji u mesecu junu. Pogledajte neke od naših fantastičnih ponuda:

Shea Butter nerafinisani -15% popusta https://www.marigoldlab.com/prirodna-kozmetika/proizvodi/shea-butter-organski-nerafinisani-100-cist.html

Shea Butter rafinisani -15% popusta https://www.marigoldlab.com/prirodna-kozmetika/proizvodi/shea-butter-rafinisani-100-cist.html

Kakao puter -15% popusta https://www.marigoldlab.com/prirodna-kozmetika/proizvodi/kakao-puter-hladno-presovani-nerafinisani.html

Shea butter x2 akcija https://www.marigoldlab.com/prirodna-kozmetika/proizvodi/junska-akcija-shea-butter-x2.html

Shea butter + arganovo ulje akcija https://www.marigoldlab.com/prirodna-kozmetika/proizvodi/shea-butter-arganovo-ulje-1550-dinara.html

Povezani tekstovi

Biljna ulja za lice - Kako se koriste i koje je pravo za vas

Biljna ulja od davnina se koriste u nezi kože lica i tela, a čine i osnovu svih preparata namenjenih redovnoj...

28.04.2020.

Nega kože nakon odmora - Prirodna regeneracija vaše kože

Iako ove godine nismo imali puno prilika da se otisnemo na daleka mora, većina je iskoristila toplo vreme da poseti domaće...

25.08.2020.