Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako izbeći sušenje i pucanje kože tokom hladnijih dana?

31 Oktobar 2019
Kako izbeći sušenje i pucanje kože tokom hladnijih dana?

Miholjsko leto odložilo je kišu, ali hladno vreme se krije negde iza ćoška i samo što nije stiglo. Leto smo proveli uživajući pod toplim sunčevim zracima ( ali sa adekvatnom negom), i hteli mi to ili ne, spremamo se za kiše, vetrove, sneg. Ove vremenske (ne)pogode često znaju da budu okrutne prema našoj koži, tako da postepeno treba da je spremamo za period koji nailazi. Tokom ovih perioda, koža koja je uvek bar malo izložena svim ovim vremenskim uticajima, mora biti hidrirana kako bi uspela da se odupre sušenju, perutanju, crvenilu, a ponekad i pucanju. Ove promene na koži su često neprijatne, bolne i stresne. Sreća u celoj situaciji je što nam priroda nudi toliko toga kao prva linija odbrane od svega nepovoljnog.

Shea butter 

Najbolje sredstvo koje regeneriše kožu i deluje protivupalno je svakako shea butter. Njegov blagotvorni učinak se najviše primećuje na koži koja je sklonija psorijazi, seboreiji i ekcemima jer ove procese ublažava i ne izaziva alergijsku reakciju što je mnogo važno za sve one koji su  se nekad susreli sa ovim dermatološkim problemima. Shea butter možete primenjivati i nakon depilacije ili brijanja jer dokazano regeneriše kožu nakon ovih tretmana. Prigodan je za sva godišnja doba, stoga ga mnogi koriste i u letnjim mesecima zbog zaštitnog delovanja od UV zraka i ublažavanja opekotina nastalih sunčanjem. Žene u Africi ga od davnina koriste protiv bubuljica u kombinaciji sa još nekoliko prirodnih sastojaka od čega prave takozvani “crni sapun” koji se pokazao kao izuzetno kvalitetan u borbi protiv nečistoća na licu. 

 

 

Maslinovo ulje

Svi znamo za značaj maslinovog ulja u prehrani. Njegova upotreba u salatama i ostalim jelima dodaje mediteranski šmek, a pored toga, smanjuje loš holesterol i efektivan je u prevenciji različitih kancerogenih oboljenja. Masne kiseline maslinovog ulja su pored prehrambene, našle svoje mesto i u industriji lepote gde se sve više upotrebljava u rehabilitaciji kose i kože. Maslinovo ulje u minimalnoj količini je dovoljno da se rešite onog neprijatnog osećaja i efekta ispucalih peta koji Vam je do sada uništio ko zna koliko najlonki. Sa druge strane, jedini je lek koji brzo pomaže kada se već desi da Vam ruke ispucaju. Da, kreme su dobre u prevenciji pucanja, ali kada se već otvore ranice, koje uglavnom nastaju kao posledica jako hladnog vremena ili agresivnih hemikalija koje koristimo kada održavamo kuću, već je kasno za njihovo delovanje, a tada nastupa maslinovo ulje koje se lagano utrljava na problematično mesto. 

 

 

Ulje pšeničnih klica

Za ovo ulje možda niste čuli, zato je vreme da Vas upoznamo. Prepuno vitamina A, D, B i E, kao i brojnim antioksidantima i masnim kiselinama kožu pre svega hidrira, omekšava i umiruje. Pored ovih svojstava, ulje pšeničnih klica usporava starenje i smanjuje bore, stimuliše stvaranje kolagena i deluje na održavanje ujednačenog tena, što ga čini idealnim izborom za negu zrele, ali i oštećene kože. 

 

Jogurt i med 

Skoro svi u kući u svakom trenutku imaju jogurt i med. Jednostavan recept ove dve hranljive namirnice koristile su još naše bake, a ovaj tretman kože navodno potiče još iz doba starog Egipta. Pored hidracije, ova maska koži daje dodatni sjaj i povećava elastičnost. Recept je sasvim prost: jogurtu dodati malo meda i mešati dok se lepo ne sjedine, i jogurt ne poprimi malo drugačiju boju u zavisnosti od meda koji se koristi. Pored toga, med ima antibakterijsko dejstvo koje povoljno deluje na nestanak bubuljica i akni, tako da se ova maska preporučuje i tinejdžerima koji nisu alergični na neki od sastojaka.  

 

 

U ovom tekstu predstavili smo Vam neka od najzdravijih i najprirodnijih rešenja za negu suve kože. Uvek možete probati da napravite svoju dobitnu kombinaciju korišćenjem više proizvoda, stoga pogledajte koji Marigold proizvod je trenutno na akciji i priuštite sebi neophodnu negu. Za porudžbine preko 1000 dinara, poštarina je besplatna! 





Povezani tekstovi

Kako da odaberete pravu kremu za jesenju negu

Sada kad nam je koža umorna od besomučnog nazimeničnog kvašenja i sunčanja, pravi je čas da porazmislimo o tome kako...

23.09.2019.

Koje su tačno prednosti prirodne kozmetike?

Iako se danas gotovo svaki brend reklamira kao proizvođač prirodne kozmetike, retko koji zaista ispunjava sve uslove koji su potrebni...

29.11.2019.