Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako negovati kožu tokom zime?

09 Decembar 2018
Kako negovati kožu tokom zime?

Zima je period kada na poseban način treba da brinemo o svom organizmu i svojoj koži. Zašto je to tako?

Poznato nam je da je imunitet ljudi osetljiviji kada dođu hladniji dani i baš iz tih razloga je neophodno da vodimo računa o ishrani i o načinu života tokom zimskih dana. Isto tako je i sa našom kožom - pod uticajem hladnog vazduha, ona trpi određene promene i posebna nega je neophodna.

Kako se negovati?

Niske temperature i suv vazduh doprinose isušivanju kože. Bilo da veći deo dana boravimo napolju ili u prostorijama, zimski period na poseban način utiče na našu kožu i eto razloga zašto treba da joj obezbedimo poseban tretman.

Sa padom temperature koža postaje sve suvlja i crvenija, i ne treba zbog toga da se uplašimo - to je prirodan proces i ono što možemo da učinimo jeste da koristimo prave preparate. Na primer, poznato je da sapun isušuje kožu i stoga ga je neophodno zameniti kremastijim preparatom za negu kože. Mleko za čišćenje lica na potpuno prirodnoj bazi može biti idealno rešenje - ne samo da su melem za osetljivu kožu nego za apsolutno sve tipove kože. 

Jedno od najboljih rešenja tokom zimskih dana svakako jeste odabir krema za negu suve kože. Marigold krema za negu suve kože je na bazi nevenovog ulja koje je idealno za negu dehidrirane kože. Umiruje je, smanjuje crvenilo nastalo pod uticajem spoljnih faktora. Ukoliko se upotrebljava dva puta dnevno, koža na efikasan način može da se bori sa hladnim danima koji su pred nama.

Ulja su naročito pravo rešenje za negu jer se duže zadržavaju na koži od ostalih kozmetičkih preparata. Neven u maslinovom ulju je broj jedan kada je reč o nozi suve kože - pogodon je za negu čitavog tela i zato je jedan od omiljenih. Pored toga, kosa je takođe ta koja trpi određene promene zbog hladnog vazduha - i ona postaje suva. Ovo ulje je sjajno za negu vaše kose. Što bi se reklo - idealnu zimsku negu možete pronaći u samo jednoj bočici. :)

Povezani tekstovi

Kako negovati kožu na petama?

Jedan od vrlo čestih problema sa kojima se suočavaju podjednako i muškarci i žene jeste gruba koža na petama, ili...

26.11.2018.

Kako sprečiti suvoću ruku u zimskom periodu?

U zimskom periodu koža naših ruku konstantno je izložena nepovoljnim spoljašnjim uticajima koji dovode do njenog pojačanog sušenja. Već sama...

10.12.2018.