Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako zablistati u najvažnijem danu

07 Jun 2013
Kako zablistati u najvažnijem danu

 

Ono što vam mi preporučujemo kao neki optimalni period za spremanje tena, kose i tela je minimum mesec dana. Skoro pa, odmah nakon zakazivanja termina za venčanje trebate raditi i na svom izgledu.

Mi vam danas nećemo dati preporuke da idete u solarijum (jer to nije zdravo), niti kako da ofarbate kosu i nadogradite trepavice (jer to nije prirodno), mi ćemo vam danas dati par praktičnih stvari za onu pravu, iskonsku lepotu, i kako da izgledate nadasve prirodno i negovano!

Prva priprema se odnosi na lice. Blagovoremeno krenite sa navikom da dva puta nedeljno uradite piling. Na ovaj način ćete očistiti lice i aktiviritati cirkulaciju što će doprineti da izgledate zdravo. Nemojte se upuštati u kozmetičke tretmane i posete kozmetičkim salonima jer uvek je rizik šta će od toga da ispadne. Najbolje je rešenje da pomešate kašiku žutog šećera sa kašikom prirodnog ulja ( ulje koštica grožđa je odlično za ovo) i sa tom smesom izmasirate lice svaki treći dan. Isperite sa mlakom vodom.

Počnite da upražnjavate naviku da mažete lice prirodnim kremama, te da iskoristite i draži prirodnih ulja. Svako veče, pre spavanja nanesite na očišćeno lice par kapi ulja i masirajte. Ne brinite ako ostane masnoća, ona će se tokom noći upiti a ujutru će vaša koža biti mekana blistava.

Ovakav tretman za samo mnesec dana vidno će izmeniti izgled kože.

što se kose tiče, počnite da je negujete hranljivim pakovanjem. Savet za odlično pakovanje je svakako da pomešate žumance, malo maslinovog ulja i određeno prirodno ulje, kao na primer ulje koštica kajsije. Nemojte preterivati sa ovim pakovanjima, ovo vam je dovoljno na svako treće pranje kose. Za mesec-dva, vaša kosa će dobiti sjaj i bujnost!

Uredne ruke i nežna koža su još jedna od stvari koje morate srediti pre važnog dana. Verovatno ćete pribeći manikiru i ojačavanju noktiju, ali kožu ruku negujte sa hranljivim kremama te par dana pred venčanje namažite bogato ruke i navucite pamučne rukavice preko noći. Nećete verovati kakva će vam koža biti.

Nega tela može da teče kao i inače, potrebno je samo malo češće raditi piling ( možete koristiti istu smesu kao i za lice) kako biste omekšali kožu. Hranite kožu tela sa bogatim prirodnim mlekom i uspeh je zagarantovan.

Stopala takođe zahtevaju malo više pažnje u ovom periodu. Natopite noge u mlaku vodu kojoj ste pre toga dodali nekoliko kapi eterična ulja, te uživajte u mini-spa programu. Hranite kožu stopala hidratantnim kremama kako bi vam omekšala koža i bila privlačna na dodir i izgled.

Nakon svega ovoga, lepo se našminkajte, i spremne ste za udaju!

Ukoliko sledite naše savete, sala za vencanja će ostati bez daha kada kročite u nju.

Ako se ipak, još uvek niste odlučile za udaju već vam je bitno neko posebno veče ili mesto za izlazak, onda su naši saveti univerzalni.

I ne zaboravite, samo prirodna lepota je zagarantovana! ;)

Vaš,

Marigold

Povezani tekstovi

8 grehova prema koži koje činite nenamerno

Greh broj 1. : NE koristite ulje na licu Da li čim čujete reč 'ulje' preznojite se? Iako Vam možda...

03.06.2013.

Najlepše žene kroz istoriju

5. Na poslednjem ali ne i na najmanje važnom mestu je poznata spisateljica šarlot Bronte. Svojom knjigom Džejn Ejr, započinje...

11.06.2013.