Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Koža vam je suva i svrbi vas, pomozite joj!

07 Decembar 2013
Koža vam je suva i svrbi vas, pomozite joj!

Koža vam je suva, ispod zimske odeće koja je odjednom posle produženog leta napala vaše telo, osećate nepodnošljiv svrab. Kada dođete kući i skinete najlon čarape poželite li da skinete i kožu ? Ukoliko se tako osećate treba da znate da je vaša koža nepripremljena za zimu i treba joj nega. 

Ovaj problem rešite tako što ćete odvojiti vreme za sebe, pustiti muziku koja vam prija, napuniti kadu do vrha, a u nju staviti kupku po važem izboru. Na taj način odmorićete i dušu i  telo.Za samo sat vremena bićete lakši nekoliko kilograma, ili ćete se tako osećati.
 
Ja sam upravo to uradila sa kupkom koja je namenjena opuštanju i relaksaciji, tako je pisalo na pakovanju i nisu slagali, ja sam upravo takva iz kade ustala. Jedna šumeća kupka dovoljna je za jedno kupanje u kadi sa toplom vodom. Odlučila sam se za prijatan miris lavande, čija eterična ulja takođe obožavam.  Limunska kiselina koja se nalazi u kupki uklonila je višak tvrdoće (kamenca) iz vode za kupanje i učinila mi kožu mekšom. Uklanjanje viška kalcijuma iz vode  korisno je kod svih osoba koje imaju problema sa začepljivanjem pora, a kakao puter sprečava prekomerno isušivanje kože .  
Kada ste se relaksirali i uklonili višak mrtvih ćelija vreme je za sledeći korak. Umesto klasičnog mleka za telo probajte nešto potupno novo. Prirodna kozmetika daje mogućnost da vratite narušeni prirodni balans u vašem organizmu. 
 
Za sebe sam nakon kupke izabrala puter od jasmine koji je idealan za negu suve kože i tela kao i za relaksacione masaže. Puter se postepeno topi na temperaturi tela, oslobađajući blagotvorna ulja koja se nalaze u njegovom sastavu a to su ulje jojobe, badema, nevena, pšeničnih klica.. Čista eterična ulja ostavljaju prijatan miris na koži, a nakon tretmana ovim puterom koža je nahranjena i baršunasta. 
Sutra kada se probudite osetićete kako je vaša koža meka, sjajna, mlada i izložena.
 
Pre nego vam krene dan i odete na posao, nanesite hidratantnu kremu za telo koja u sebi sadrži neven. Hidratantna krema na bazi nevenovog ulja umiruje iritiranu kožu, smanjuje crvenilo i peckanje izazvano spoljašnjim uticajima pa samim tim sprečava nesnosan svrab da vam remeti mir i izaziva osećaj neprijatnosti, pogotvo u momentima kada je nepristojno češati se u radnoj atmosferi sedeći sa saradnicima.
U tri koraka sam pobedila nepodnošljiv svrab, koji je budio nesnosnu nervozu. Kada sam se napokon toga rešila i posle dugog radnog dana osećala sam se sveže i relaksirano. Ukoliko imate sličan problem, probajte i vi,  ništa ne gubite.
 

Povezani tekstovi

Negovane usne i blistav osmeh

Usne i harizmatičan osmeh su, prema brojnim istraživanjima od velikog broja muškaraca, okarakterisani kao nešto najprivlačnije na suprotnom polu.  Obazrivim...

25.11.2013.

Gruba i ispucala stopala ne pripadaju damama

Kseroza je bolest zadebljale i suve kože na vašim stopalima. Njoj doprinosi mnogo stvari kao što je nedovoljan unos tečnosti,...

14.12.2013.