Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Negovane usne i blistav osmeh

25 Novembar 2013
Negovane usne i blistav osmeh

Usne i harizmatičan osmeh su, prema brojnim istraživanjima od velikog broja muškaraca, okarakterisani kao nešto najprivlačnije na suprotnom polu.  Obazrivim damama koje drže do sebe to je samo motiv više da i u zimskim danima svojim partnerima ponude, meke, senzualne, negovane usne, na kojima će im drugi zavideti, a partneri se diviti.
Nega kože ne sme da isključi negu usana koja je jednako važna i rezultira seksipilnim usnama koje oduzimaju dah i mame na poljubac. Takve su usne poznatih dama koje su najčešće i komentarisane. Bilo da su prirodne ili ne, u svakom slučaju sve su negovane. Kada gledamo blistave osmehe koji krase naslovne strane časopisa, skloni smo da verujemo da je skupa kozmetika i kvalitena šminka ono što dovodi do toga. Ako i vi verujete u to u zabludi ste.
U zimskom period, vetar, kiša i hladno vreme samo dodatno mogu da pogoršaju stanje naših usana koje su stalno izložene i zahtevaju dodatnu negu, a najčešće pucaju zbog:

-nepravilne ishrane koja dovodi do nedostatka nezasićenih masnih kiselina ( koje se nalaze u maslinovom ulju, ribljim specijalitetima, voću, povrću i slično)
- Nedostataka vitamina B
- neadekvatnih vremenskih uslova 
- Suvog i pretoplog vazduha u prostoriji koji isušuje kožu
- Kao i kod različitih alergijskih reakcija (čak i najskuplji kozmetički proizvodi ukoliko imaju sastojke koji vam ne odgovaraju mogu da ostave negativne posledice na vašu kožu)


Najdelotvorniji preparati, kriju se u vašoj kuhinji
Ispucale hrapave usne, ne može da prekrije i učini senzualnim ni najskuplji karmin i sjaj za usne. Bolne i ispucale usne ne treba maskirati već negovati. Prirodna kozmetika i kućna radinost sa zaista malo novca imaju odgovor na to. A većinu potrebih sastojaka uvek imate u svojoj kući (med, mleko, maslinovo ulje, puter) dobro utrljani u kožu vaših usana ostavljeni da deluju najmanje 15 minuta mogu da imaju blagotvorno dejstvo.

Da bi vaše usne izgledale besprekorno baš kao one što krase naslovnice:


1. Redovno nanosite balzam. Stik na bazi ulja nevena i ulja šargarepe regeneriše dehidriranu i oštećenu kožu usana. Ukoliko sadrži kakao buter i pčelinji vosak koji dodatno neguju suvu kožu vratiće vam mekoću i vlažnost. A ako pritom ne sadrži parafinsko ulje, efekat poboljsanja neće biti trenutan, već će usne zaista postati meke, glatke i hidrirane već nakon nekoliko upotreba stika.
2. Ne vlažite ih jezikom jer ih tako nehidrirate već dodatno isušujete
3. Smanjite sobnu temperaturu, održavajte vazduh u prostoriji vlažnim
4. Barem jedanput mesečno uradite blagi pilng usana, kojim ćete uspešno odstraniti višak kože
5. Dok su vam usne ispucale i oštećene nemojte nanositi ništa sem balzama, jer ćete na taj način postići kontra efekat.


Zapamtite, lepe usne nisu našminkane i kamuflirane, već zdrave i negovane. Sada kada ste videli da za to nije potrebno previše vremena ili novca, posvetite im se.
 

Povezani tekstovi

Negovane ruke odaju sliku o vama

Ženske ruke, negovane i lepe oduvek su privlačile pažnju. Na njima se vekovima najbolje oslikavala klasna razlika. A ona...

18.11.2013.

Koža vam je suva i svrbi vas, pomozite joj!

Koža vam je suva, ispod zimske odeće koja je odjednom posle produženog leta napala vaše telo, osećate nepodnošljiv svrab. Kada...

07.12.2013.