Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Lekovito bilje u prirodnoj kozmetici 2

01 Novembar 2012
Lekovito bilje u prirodnoj kozmetici 2

Mali, poljsko cveće, kamilica. Čaj od kamilice ima svaka kuća, i koristi se ikada smo zdravi ali i kada smo bolesni. Međutim, kamilica ima mnogo veće sposobnosti i korsiti se za mnoge druge stvari a ne samo kao topli napitak u hladne dane.
Kamilica zbog svog blagog sastava često se koristi i u prirodnoj kozmetici. Od delova kamilice prave se prirodne kupke, mleko za lice i veoma popularne prirodne kreme za osetljivu kožu.   Krema za negu od ulja i ekstrakta kamilice, takođe je namenjena za negu veoma delikatne kože sklone crvenilu i alergijskim reakcijama. Koristi se za dnevnu i noćnu negu, i veoma je lagana, te se može nanositi i kao podloga za šminku. O lekovitim svojstvima kamilice možete saznati i uz pomoću našeg videa


Jasmin - kod nas se uglavnom koristi zbog ukrasa i finog mirisa. Karakterističnost vezana za jasminov cvet je što se on otvara samo tokom noći. Cvet se može ubrati u rano jutro, dok je cvet još zatvoren. Zatim se može čuvati na hladnom mestu do noći. Cvet će početi da se otvara između 6 i 8 sati uveče, kada temperatura počne da pada. Naravno, on nije samo ukrasni cvet, on se koristi i kao sirup, eterično ulje, i kao sastojak parfema ali i u prirodnoj kozmetici. Jasmin se koristi kao eterično ulje koje opušta i umiruje, ali i se od njega prave i kreme za telo, kao  sve popularniji puter za telo. Jasmin dakle možete voleti zbog njegovom mirisa i lepog cveta, a možete ga koristiti u u održavanju zdravlja svoga tela.
 

Povezani tekstovi

Lekovito bilje u prirodnoj kozmetici

Međutim, malo po malo sve veći broj ljudi vraća se prirodi i njenim vrednostima. Marigold prirodna kozmetika bavi se...

25.10.2012.

Nega predela oko očiju i kapaka

Osobe koje se mnogo smeše i kroz život idu nasmejane, nažalost prve dobijaju bore oko očiju. Iako su to...

08.11.2012.