Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Mapiranje lica: Bubuljice govore o Vašem zdravlju

09 Maj 2013
Mapiranje lica: Bubuljice govore o Vašem zdravlju


Svaki deo odražava različite delove Vašeg unutrašnjeg zdravlja, pa ih uz pomoć bubuljica možete prepoznati.

Pa, da vidimo...

Zone 1 & 3: Probavni sistem
Čokolada i bubuljice su podrazumevana kombinacija, ali u globalu, visok sadržaj masti u vašoj ishrani vodi do bubuljica na Vašem čelu. Očistite ishranu sa zelenim čajem i povećajte unos vode kako bi i vaše čelo bilo čisto.

Zona 2: Jetra
Alkohol i mlečni proizvodi su provikani kad glavni uzročnici za ovu zonu, obično kao alergijska reakcija na hranu. Konsultujte se sa vašim lekarom, ako se brinete oko intolerancije na određene proizvode.

Zone 4, 6, 8 & 10: Bubrezi
Bubuljice blizu ušiju i tamni krugovi oko očiju mogu biti uzrokovani dehidracijom. Obavezno pijte dovoljne količine tečnosti, i to najmanje 8 čaša vode dnevno, izbegavajući kafu, tamne i čajeve i so - kad god je moguće.

Zona 7: Srce
Ovo područje kože je puno proširenih pora, pa osigurajte da četkice za šminku i sve što prinosite ovom delu bude čisto. Pokušajte smanjiti visok krvni pritisak kako bi se ovo područje očistilo. Zamenite 'loše' masti sa svežim voćem, povrćem, koštunjavim plodovima, ribom, ali se konsultujte i sa lekarom oko svih briga koje imate oko vašeg srca.

Zone 5 & 9: Respiratorni sistem
Ako ste pušač, možete primetiti više akni na vrhu brade. Ali bili pušač ili ne, povećanjem izlaganja svežem vazduhu sa dugim i redovnim šetnjama, učiniće čudo da bi vaša koža bila negovana koža.

Zone 11 & 13: Hormoni
Za mnoge žene ove zone su ključni indikatori stresa i poremećenog rada hormona, posebno oko 'onog' perioda u mesecu. Iako se može malo uraditi kako bi se smanjili ovi poremećaji, zdrava ishrana i dosta fizičke aktivnosti sigurno neće odmoći.

Zona 12: Stomak

Ako Vaša ishrana sadrži mnogo teške i visokokalorične hrane, razmisliti o detoksaciji dodavanjem više vlakana i više fizičke aktivnosti kako bi potpomogli probavu.

Zona 14: Bolest
Bubuljice ovde pokazuju da se Vaše telo bori protiv bakterija. Usportie tempo ako se ne osećate dobro i pijte dovoljno vode kako bi dali Vašem telu vremena da se relaksira.

Izbor prave kreme za lice je takođe bitan, i zato nek Vaš izbor bude prirodna kozmetika, a o određivanju koji tip kože imate smo već pisali.
 

Povezani tekstovi

Jer, bez prirode mi smo ništa

Gužva je u ringu. Svetski poznate marke tuku se za auditorijum, nude ruževe koji traju 3,5, 12 sati. Nude kreme...

30.04.2013.

13 navika zbog kojih vam nastaju bubuljice - i danas! 1. deo

Uvideti problem je već pola rešenja, a mi smo za Vas izdvojili 13 najčešćih navika koji Vam uzrokuju ove probleme....

19.05.2013.