Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega ruku iz kuhinje

15 Novembar 2011
Nega ruku iz kuhinje


*Piling sa uljem žutog noćurka:

Samleti 25gr badema i pomešati ih sa jednom kasičicom meda. Dobro umešati dok ne postane ujednacena smesa. Zatim dodati dve kašičice ulja žutog noćurka i jednu kašičicu limunovog soka, i opet lepo umešati. Ovu smesu naneti na ruke i trljati blago kružnim pokretima. Ostaviti da deluje nekih 2-3 minute, a zatim isprati mlakom vodom. Ovaj piling će skinuti višak mrtvih ćelija sa površine kože, i istovremeno će nahraniti kožu, odnosno suvoj i ispucaloj koži vratiti njenu mekoću i vlažnost.

*Piling sa avokadovim uljem:

Pomešajte dve kašike ulja od avokada sa tri kašike sećera (ukoliko vam je koza ruku izuzetno osetljiva koristite sećer u prahu). Ovoj smesi dodajte i kašičicu jabukovog sirćeta, a zatim sve lepo umešajte. Nanosite na ruke lagano kružnim pokretima i nakon 2,3 minute ukonite toplom vodom.

*Maska od paradajza:

Pomešajte sok od jednog paradajza i sok od jednog limuna. Dodajte im 2,5 kašike ulja žutog noćurka. Kad dobijete ujednačenu masu,nanesite je na ruke i njom masirajte 5,6 minuta, a zatim dobro isperite toplom vodom i nanesite kremu za ruke.

*Maska od meda i ulja pšenicnih klica:

U jednu posudu stavite sledece sastojke: kašika meda, belance, kašika ulja pšenicnih klica i malo ječma u prahu. Zatim ove sastojke lepo umutite i ujednačenu smesu nanesite na čiste ruke. Preko ove maske nanesite pvc foliju i ostavite je da odstoji nekoliko minuta. Isperite tolpm vodom, osušite ruke i nanesite hranljivu kremu. Ruke će vam biti izrazito mekane i glatke.

*Uljana kupka od nevenovog ulja:

Jednu šoljicu nevenovog ulja zagrejte na šporetu i dodajte nekoliko kapi limunovog soka. Zatim ulje stavite u činijicu u koju potapate ruke i to oko 10-ak minuta. Nakon toga ih isperite mlakom vodom i namažite nekom hranljivom kremom.

*Maska od bademovog ulja za negu ruku:

10gr meda zagrejte u toploj vodi i zatim ga pomesajte sa 25gr bademovog ulja. Nakon toga ostavite ovu mešavinu da se ohladi i da se malo zgusne. Za to vreme 10 gr ulja jojobe pomešajte sa jednim žumancetom, dok se ne ujednaci. Tada tu masu pomešajte sa bademovim uljem i medom i dobro mešajte. Dok mešate dodajte i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Kad se zgusne masa stavite je u staklenu kutijicu, zatvorite i čuvajte u frižideru nedelju dana. Nakon toga namažite ovu masku na vlažnu kožu ruku, lepo utrljajte, a zatim navucite pamučne rukavice. Ostaviti da na rukama deluje cele noci, ujutru isperite tolom vodom.

 

Povezani tekstovi

Sve što niste znali o bademu

Među proizvodima prirodne kozmetike Marigold mogli ste primetiti da se više puta pojavljuje bademovo ulje. Zbog toga smo odlučili da...

11.11.2011.

Pravila zimske nege kože

Hidrirajte vašu kožu. Čak i više puta dnevno mažite kožu kremama ili losionima. Ovo treba da činite pogotovo nakon kupanja...

03.12.2011.