Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Ovo su prirodna ulja za bezbedno leto na suncu i bronzani ten

28 Jun 2019
Ovo su prirodna ulja za bezbedno leto na suncu i bronzani ten

Kada konačno dočekamo leto i novu sezonu mora, kupališta i dugih toplih dana, u euforiji koja nas nosi, zaboravljamo da na pravilan način brinemo o svojoj koži. Ne moramo vam iznova pričati priču o neophodnosti zaštite od sunčevog zračenja. U susret danima na suncu, radi najbolje moguće zaštite potrebno je konsultovati se sa dermatologom. Ipak, neki prirodni preparati, a najčešće ulja, mogu se slobodno i bez lekarskog naloga koristiti za zaštitu od UV zračenja. Ona imaju određen procenat zaštite i ukoliko imate osetljivu kožu sklonu crvenilu i iritacijama, biće najbolje da ih koristite tek kada dobijete prvu letnju boju. Ulja koja pravimo u Marigold laboratoriji imaju višestruku primenu i rađena su od najkvalitetnijih prirodnih sastojaka, pa će vam osim zaštite od sunca, pružiti i vrhunsku hidrataciju.
Na internetu možete pročitati mnoge tekstove u kojima se preporučuju razni recepti za domaća ulja i kućno pravljenje, ali ipak savetujemo da se držite čistog sastava prirodnih ulja.
Evo naših preporuka:

Organsko, devičansko, hladno presovano, nerafinisano kokosovo ulje

Iako se najčešće koristi za negu kose, nerafinisano kokosovo ulje leti se može upotrebiti za vreme sunčanja ali i posle njega. Za vreme sunčanja, posebno pogoduje onima sa bledom kožom jer brzo obezbeđuje preplanuli ten, a u isto vreme i štiti. Nakon sunčanja, ovlažiće kožu i vratiti joj potrebnu elastičnost. Kako su visoke temperature pogodno tle za veliki broj infekcija i bakterija, ono je odličan saveznik, jer štiti od iritacija i prirodni je antiseptik.

Ulje avokada

Lako se nanosi i brzo upija, pa samim tim ne morate dugo čekati da ga koža apsorbuje i dejstvo počne. Ulje avokada bogato je vitaminima, esencijalnim masnim kiselinama i antioksidantima.  Dok čuva kožu od crvenila koje nastaje tokom sunčanja i postepeno povećava nijanse vašeg preplanulog tena, blokiraće mogućnost upalnih procesa, smanjiti simptome psorijaze i ekcema, ali i iritacija i svraba kože koji su leti veoma česti. Zbog dubinskog prodiranja u kožu, odličan je izbor za dnevnu i noćnu negu. Posle njega, koža je glatka i nežna.


Ulje jojobe

Gruba i zategnuta koža pretvoriće se u baršunastu i meku. Tako bismo vam najpreciznije opisali fantastično ulje jojobe! Njegovim nanošenjem, koža dobija tanki nemasni sloj koji je delimično propustan, što joj pomaže u kontroli vlažnosti. Preporučuje se za tretman opekotina od sunca i hidrataciju suvih delova kože, a preporučuje se osobama sa masnom i kombinovanom kožom. Ono ima antimikrobno delovanje koje sprečava razvoj bakterija i gljivica na koži i jednu tajnu: redovnom upotrebom sprečava nastajanje bora koje često dobijamo leti, žmirkajući na suncu.


Verujemo da su vaši godišnji odmori već isplanirani, peškiri za plaže i kupališta spremni i da ste dobro proučili kako da sunce bude vaš prijatelj i ovog leta. Usled neadekvatne zaštite, sunčanje za kožu može biti i velika trauma, pa nam, ukoliko imate nedoumica, uvek možete pisati! Marigold tim želi vam zdrav i lep ten i dobru zabavu na kupanju!

Povezani tekstovi

Ulje smilja: sunčani eliksir besmrtne mladolikosti

Znate li one žene u zrelim godinama koje izgledaju mnogo mlađe, čija koža sija, uglađena je i odiše zdravljem,  a...

31.05.2019.

Sačuvajte lepotu lica Marokanskim arganovim uljem

Mnogi komercijalni kozmetički preparati više puta obećali su nam mladalački sjaj kože i glatko lice bez bora. Ako ste nekada...

01.08.2019.