Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Sačuvajte lepotu lica Marokanskim arganovim uljem

01 Avgust 2019
Sačuvajte lepotu lica Marokanskim arganovim uljem

Mnogi komercijalni kozmetički preparati više puta obećali su nam mladalački sjaj kože i glatko lice bez bora. Ako ste nekada gledali sastave tih proizvoda, sigurno ste primetili da većina njih u sebi sadrži prirodna ulja, odnosno, ovi preparati rađeni su na toj bazi. Posmatrajući samo ovu jednostavnu činjenicu, možete doći do zaključka da su prirodni preparati, bez veštačkih dodataka i dalje primarni, koliko god obećavajući bili razni proizvodi svetski priznatih brendova. U Marigoldovoj ponudi, pronaći ćete Marokansko kozmetičko arganovo ulje koje sprečava starenje kože, regeneriše njen tonus i ublažava već postojeće bore. Možete ga koristiti neovisno od tipa kože jer sadrži dosta visoku koncentraciju vitamina E koji je snažan antioksidant i neutrališe delovanje spoljnih uticaja na kožu i time odlaže proces starenja. Tu su i nezasićene masne kiseline, Omega 3 i Omega 9, pa je zagarantovan osećaj meke i zategnute kože. Kako bismo vam olakšali upotrebu ovog ulja i učinili svakodnevnu ali i dugoročnu negu lica jednostavnijom, izdvojili smo situacije u kojima možete koristiti ovo ulje:

SVAKODNEVNA HIDRATACIJA

Verovatno ste isprobali razne kreme i dobro se potrudili da pronađete adekvatan preparat koji će jednako negovati kožu lica na početku dana i tokom noći. Arganovo ulje za lice najčešće se upotrebljava kada je koži potrebna dubinska hidratacija koja će sprečiti neprijatan osećaj suvoće i zatezanja. Ono što je kod ovog preparata specifično jeste činjenica da ga koža neverovatno brzo upija i da se može koristiti u različitim vremenskim periodima, usled hladnoće i vlažnosti vazduha, kada je koža podložnja pucanju i sušenju. Svega jedna kap koju ćete ravnomerno utrljati po čitavom licu sasvim je dovoljna, a ulje je potpuno bezbedno i za korišćenje u regiji oko očiju.

SPREČAVANJE NASTANKA BORA

Vitamini, minerali, antioksidanti i karoten u arganovom ulju sprečavaju pojavu prvih bora, ali i uklanjaju mrtve ćelije i štite kožu od UV zračenja. Svi ovi benefiti dovode kožu do stanja u kom je pojava bora odložena. Zahvaljujući brzom upijanju koje smo već spominjali, ulje sprečava pojavu mitisera i akni, odnosno, ne dovodi do zapušavanja pora, što je još jedna od prednosti koja deluje preventivno na prevremenu pojavu prvih bora. Na već očišćeno lice, potrebno je utrljati nekoliko kapljica ulja i pustiti da koža sama upije, a dragoceni sastojci „odrade“ svoj posao. Ako koristite ovo ulje, nisu potrebni dodatni kozmetički preparati za negu kože sklone borama. Dodatne informacije o tome kako se koristi arganovo ulje za lice možete pronaći na našem blogu.

TRETMAN AKNI I PROMENA NA KOŽI

Retko možemo sa sigurnošću utvrditi primarni razlog nastanka akni, ali nam korišćenje prirodnih proizvoda nikada ne može naškoditi u njihovom lečenju. Arganovo ulje sadrži linolensku kiselinu koja sadrži redak vitamin F čija je uloga tretman oksidacionih procesa u organizmu. On sprečava taloženje masti, pa se ova njegova sposobnost prenosi i na negu kože, otuda manjak sebuma nakon korišćenja arganovog ulja. Zahvaljujući svom sastavu, slobodno ga možete koristiti kad god želite da zaštitite kožu od ožiljaka koji ostaju nakon upornih akni ili potkožnih bubuljica. Utrljajte malo ulja na problematično mesto i ostavite da deluje, a budući da ono ne zatvara pore, postupak možete ponavljati više puta tokom dana.


Posebno je pogodno koristiti ovaj sjajni kozmetički preparat leti, jer garantuje zaštitu od svih neželjenih procesa na koži koji se posebno povećavaju leti usled vrućina i vlažnosti vazduha.

Takođe, od njega možete napraviti i masku za suvu kožu licaserum za osetljivu .

Povezani tekstovi

Ovo su prirodna ulja za bezbedno leto na suncu i bronzani ten

Kada konačno dočekamo leto i novu sezonu mora, kupališta i dugih toplih dana, u euforiji koja nas nosi, zaboravljamo da...

28.06.2019.

Ova eterična ulja promeniće iskustvo masaže

Kada je organizam napet dolazi do posebne osetljivosti, od čestih promena raspoloženja, promena u funkcionisanju rada unutrašnjih organa, do lošeg izgleda...

29.08.2019.