Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Ulje za ublažavanje grčeva u mišićima

21 Novembar 2016
Ulje za ublažavanje grčeva u mišićima

Anis je odavnina poznat kao začin za hranu i pića. Njegovo eterično ulje koristi se kao antiseptik, sedativ, insekticid i sredstvo za ublažavanje grčeva. Redovna upotreba ovog ulja dovodi do opuštanja grčeva i smanjenja bolova u zglobovima i mišićima, usled njegovog relaksantnog i antispazmodičnog efekta.

Kako koristiti eterična ulja za tretiranje grčeva u mišićima?

Odabrano eterično ulje koje koristite za tretiranje grčeva u miršićima mora biti rastvoreno pre aplikacije na kožu. Pripremljeni rastvor pre svega morate testirati na manjoj regii. Za razblaživanje koristite neko od baznih ulja, poput jojobe, badema ili kokosa.

Masaža sa esencijalnim uljem anisa odličnan je način za ublažavanje nevoljnih grčeva ili spazma u mišićima. Masažno ulje najbolje je pripremiti na sledeći način:

30 gr kokosovog ulja zagrejte u šerpici dok se potpuno ne istopi, a zatim mu dodajte 8 kapi eteričnog ulja anisa i 2 kapi eteričnog ulja nane. Dobro izmešajte ulja, a zatim ih smestite u teglicu od stakla sa poklopcem. Ostavite ulje da se ohladi i stvrdne. Koristite svakodnevno za masiranje regija u kojima se javljaju nevoljni grčevi. Ulje se u kontaktu sa kožom topi, te će aplikacija biti jednostavna. Ostavite ulje da deluje na koži i nakon masaže.

Povezani tekstovi

Naučite kako da se sami izmasirate

Koliko često ste u prilici da sebi priredite opuštajuć dan, daleko od stresa i svakodnevnih problema?Ukoliko vam odlazak u neki...

21.11.2016.

Prirodni dezodorans od antibakterijskih eteričnih ulja

U današnje vreme zbog sve učestalijih alergija i iritacija kože klasični dezodoransi odlaze u zaborav, dok sve popularniji postaju prirodni...

22.11.2016.